+387 55 350 502
banjadvorovi@teol.net
×

281344614 4562999787134407 3314595094826352811 n

Бања Дворови је ове године организовала прву Међународну ликовну колонију коју је свечано отворио предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић.
-Посебне честитке руководству Бање Дворови на челу са директором Милорадом Зекићем, што и на овај начин промовишу наш бисер, “Бању Дворови” и здравствени туризам, али и наш град. Као предсједник Скупштине и представник Града Бијељина, надам се да је ово прва у низу ликовних колонија која ће се одржати у “Бањи Дворови” и да ће нам се умјетници увијек радо враћати. Моја, али и обавеза свих нас који обављамо дужности у Скупштини и Градској управи је да подржавамо све оно што доприноси промоцији нашег града”, рекао је Ђурђевић. Директор “Бање Дворови” Милорад Зекић изразио је захвалност свим учесницима колоније и најавио да ће већ наредне године, задња седмица маја, бити планирана за организовање овог културног догађаја.
281326528 4567415900026129 3854654857455621134 n
-Наша добра сарадња с Туристичком организацијом и гостопримство учесницима колоније из претходних година, изродила је бројна пријатељства, а резултат је управо прва колонија у нашој организацији. Наредне године имаћемо умјетнике и из Хрватске, Словеније, Мекедоније и Црне Горе, а ово је један од начина да представимо бањски туризам и све оно што наш град има да пружи. Наши драги пријатељи и учесници колоније, наши су истински амбасадори”, рекао је Зекић. Божидар Витас умјетник фотографије, изразио је задовољство што се овај културни догађај организује у “Бањи Дворови”.
-Ђела врхунских умјетника красиће зидове установа и институција, не само у Бијељини, него и других градова у региону које ће им поклонити током званичних посјета”, рекао је Витас. Да је сарадња Туристичке организације и Бање одлична, потврдила је и директорица Јасмина Абдулахагић, а портпарол ТО Драган Тешић  изразио је увјерење да ће поред ликовне колоније коју већ неколико година организује Туристичка организација и ликовна колонија коју организује Бања Дворови бити традиција на овом подручју, што ће допринијети још бољем представљању Семберије. Радови 26 учесника ликовне колоније, изложени су до 7.јуна у Галерији Центра за културу, а изложбу је отворио директор Бање Милорад Зекић.
283307350 4567415800026139 1237773169591208611 n
-Радује ме чињеница да смо допринијели промоцији Бање, бањског туризма, али и љепотама нашег града. Посебно ме радује задовољство учесника колоније, који су то изражавали и ријечима и ђелима који су резултат њихових умјетничких душа”, рекао је Зекић. Он је свим учесницима уручио захвалнице и нагласио да је захвалан и Туристичкој организацији града и свим пријатељима који су им пружили подршку. Умјетнички фотограф Божидар Витас је нагласио да умјетнички радови остављају дубок траг у овом простору, те да су свих 26 умјетника радили ђела свим својим срцем. Витас је у оквиру колоније приредио и веома успјешно књижевно вече промоцијом његове књиге “”Приче из бележнице”. Да је душа људи битна у умјетничком раду, али и у дружењу, рекао је умјетник Зоран Сувајац из Бања Луке.

-Свако је унио ђелић себе у ову причу, а инспирацију смо имали у овој лијепој равници”, рекао је Сувајац. Бања Дворови је протеклих дана угостила квалитетне људе и умјетнике, а то, како је рекла Сузана Стојадиновић “ствара чуда”.

-Овђе су боравили изузетни сликари, свако са својим стилом. Први пут сам у Семберији и изузетно сам изненађења љепотом пређела и добротом људи”, рекла је Стојадиновићева. Као учесник бројних манифестација био је и Ђорђе Станић из Ужица.

-Организација је била одлична, као и квалитет радова, а сви ми у себи носимо лијепе успомене”, рекао је Станић.
Izlozba 5

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co