+387 55 205 472
banjadvorovid@teol.net
×

Бијељина је данас била домаћин другог Међународног шаховског турнира дјеце Балкана на којем су учествовала 72 играча из Србије, Црне Горе, Хрватске, БиХ и један играч из Швајцарске.

407751fe81ce8ffbc8a3b1440fa582ab30d87 L

Играло се у осам група - дјевојчице и дјечаци до 10, 12, 14 и 16 година.

Први у својим категоријама су Јаков Перић из Бијељине, Слободан Пишталовић из Брчког, Стефан Марсенић из Београда, Немања Алексић из Теслића, Ламија Демировић из Тузле, Хелена Гајић из Обудовца код Шамца, Дијана Станишић из Бијељине и Драгица Симић из Обудовца.

Директор турнира Владо Стојановић рекао је Срни да је турнир био врхунског квалитета, а учесници из балканских земаља су, осим у игри, уживали и у дружењу у лијепом амбијенту туристичког комплекса Бање Дворови.

"Бијељина је традиционално добар домаћин шахистима и град шаха, са клубовима `Светозар Глигорић`, `Дворови` и `Свети Георгије` који су у кадетској, омладинској и женској конкуренцији убједљиво најбољи у Републици Српској и БиХ", каже Стојановић, међународни шаховски судија. Према његовим ријечима, Бијељина је препознатљива и по велемајстору Далибору Стојановићу, садашњем фиде тренеру који је седам пута учествовао на Олимпијским играма. "Надам се да ће нека дјеца која су већ успјешни шахисти кренути његовим стопама", навео је Стојановић.

Турнир је одржан у оквиру манифестације "Пантелински дани". Организатор је Шаховски клуб "Светозар Глигорић" из Бијељине, а покровитељ град Бијељина.

(Преузето са: портала "Бијељина данас" / СРНА)

БАЗЕНИ
Базени ЈУБ "Дворови"
 
Пет базена

"Бања Дворови" посједује спортско-рекреативни центар са пет базена капацитета 6.000 посјетилаца.

ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН
ДЈЕЧИЈИ БАЗЕН
ЈУНИОРСКИ БАЗЕН
ТУШЕВИ СА ТОПЛОМ ВОДОМ
 
 
БАЊСКА ВОДА
Љековита својства
минералне воде
 

Вода је натријум-калцијумско хидро-карбонатно-хлоридна.

Анализом је утврђено да њено коришћење даје веома добре резултате у лијечењу хроничних реуматских обољења,

лакших облика дијабетеса, хроничног гастритиса, посттрауматских повреда екстремитета и неких облика екцема, хроничних гинеколошких болести, лумбага, спондилозе, сплондитиса и лумбоишијалгије.

 
Актуелности
СМЈЕШТАЈ
Хотел "Свети Стефан"

Хотел "Свети Стефан" има 42 двокреветне и трокреветне собе и 2 апартмана. Хотел посједује конгресну салу, а у склопу бањског комплекса налази се ресторан "Извор" капацитета 400 мјеста.

РЕКРЕАЦИЈА
Спортски терени

Поред базена, у склопу бање гостима су доступни спортски терени за тенис, мали фудба, рукомет, одбојку и кошарку.

Видео презентација

JU Banja Dvorovi © 2018 | Sva prava zadrzana
Powered by limun.co